הסדרת מעמד לבן-זוג / לבן-זוג זר מתוקף חיים משותפים

כאשר זוג ישראליים מעוניינים להיכנס לקשר זוגי יציב ייתכן והם יתקלו במספר אתגרים – יכול להיות שבני הזוג לא ישתייכו לאותה דת, או שהרבנות לא תכיר באחד מהם כיהודי. ולצערנו המצב יכול להיות מורכב ומאתגר אף יותר במקרים בהם אחד מבני הזוג אינו ישראל. במקרים האלו ההחלטה לא תהיה רק איך למסדר את הקשר אלא גם איך לזכות באישור שהייה במדינה בהם ירצו לחיות. במידה והם רוצים לחיות בישראל אז הם יצטרכו לעבור תהליך ממושך ומסורבל בו ייבחנו בין היתר הכוונות הזוגיות שלהם, האם הם רוצים להשתקע בארץ, מה השכר שלהם מה מצבם הרפואי ועוד. כל זה עד שזכויות הבן שזוג בלי האזרחות הישראל יורחבו ובסופו של דבר הם יזכו לקבל מעמד של תושב קבע או אף אזרח ישראלי. איך מתבצע התהליך? מה השלבים? המומחים שלנו עונים במאמר זה.

מי יכול לעשות הסדרת מעמד לבן זוג מתוקף חיים משותפים?

את התהליך יכולים לעשות בני זוג זרים של אזרחים ישראלים אשר שוהים בארץ או בחו"ל ומעוניינים לקיים חיים משותפים בישראל עם האזרח הישראלי.

הסדרת מעמד לבן זוג – איך זה עובד?

במקרה בו בן הזוג נמצאים בישראל אז יש להגיש את הבקשה בלשכת האוכלוסין והגירה בארץ אשר קרובים למקום המגורים. במקרים בהם בן הזוג נמצא בחו"ל והאזרח ישראלי נמצא בארץ – הבן זוג הישראלי מחויב להזמין מראש את בן הזוג הזר להיכנס לישראל. במקרים בו שניהם נמצאים בחו"ל – בן הזוג הזר יצטרך להגיש את הבקשה בנציגות ישראל במקום שהותו לפני שהוא מגיע לארץ. במהלך בדיקת הבקשה – בן הזוג הזר יקבל אשרת שהייה זמנית בישראל וכמו כן אופציה לקבל ויזת עבודה עד חצי שנה. במקרה הצורך אשרת העבודה בארץ תוארך עד לסיום הבדיקה.

בסיום הבדיקה במידה ובקשת הסדרת מעמד לבן זוג אושרה – יתחיל בן הזוג הזר תהליך שמכונה התאזרחות מדואג שיכול להימשך ארבע שנים – זה יהיה בהתאם לדעתם של פקידי משרד הפנים אשר מטפלים בנוהל זה. כמו כן, במקרים בהם תתגלה איזה שהיא אי עמידה בנוהל או הסתרת מידע, הם יהיו רשאים לבטל כל רישיון אשר ניתן לבן הזוג.

מה צריך להגיש לפני הגשת בקשת הסדרת מעמד לבן-זוג / לבן-זוג זר מתוקף חיים משותפים

לפני הגשת הבקשה יש וודא כי:

  • יש חובת נוכחות – שני בני הזוג צריכים לשהות בישראל ולהתייצב בלשכת הרשות. במקרים בהם בן הזוג הזר לא נמצא בארץ, אז בן הזוג הישראלי יהיה חייב להיות נוכח, במידה נשיהם בחו"ל אז הם יצטרכו להתייצב בנציגות הישראלית שקרובה למקום המגורים שלהם בחו"ל.
  • מסירת מסמכים נדרשים לבני הזוג הנדרשים הם:
    • טפסי בקשת הסדרת מעמד לבן-זוג / לבן-זוג זר מתוקף חיים משותפים
    • תעודת נישואין מקורית ומתורגמת
    • תמונות פספורט של בני הזוג.
    • תעודת של בן הזוג ישראלי ואם זה בקונסוליה אז דרכון ישראלי.
    • דרכון זר בתוקף לפחות שנתיים של בן הזוג הזר.
    • מכתב עם הסבר שחתום על ידי שני בני זוג, המכתב צריך לתאר את הקשר בניהם.
    • בן הזוג הזר יצטרך להגיש את המסמכים הבאים: תעודת לידה, תעודה ציבורית שמעידה על שינוי שם במידה ושונה השם, תעודת ציבורית שמעידה על מצבו הנוכחי במדינה ממנה הוא מגיע, תעודת יושר (אם יש לו גם ילדים קטינים מעל גיל 16 גם הם צריכים תעודת יושר)
  • בני הזוג צריכים להכין הוכחות לגבי זה שישראל היא מרכז חייהם המשותף – חוזי שכירות, חשבונות בנק, מכתבים ממשפחה, חברים ועוד.
  • חתימה על תצהיר שיעיד על אמינות החומר שהוגש וכן על מחויבותם של בני הזוג להודיע על כל שינוי.
  • במידה ובני הזוג מגיעים מחבר העמים/מזרח אירופה – הם יופנו לקבל חוות דעת מלשכת הקשר (נתיב)

התשלום הנדרש עבור הסדרת מעמד לבן-זוג / לבן-זוג זר מתוקף חיים משותפים

השירות ניתן בתשלום והוא יהיה בהתאם ללוח האגרות – על סך 900 ₪ (יש להתעדכן מול רשות האוכלוסין כיוון שהוא משתנה מדי פעם על פי החלטת משרד הפנים).

אופן הטיפול בבקשה עבור הסדרת מעמד לבן-זוג / לבן-זוג זר מתוקף חיים משותפים

לאחר הגשת הבקשה בהתאם לנהלים עובד רשות האוכלוסין וההגירה יפתח תיק בקשה וכן הוא יערוך בדיקה לכל הדרכונים, מסמכים אישיים ותעודת נישואין של בן הזוג הזר.

עובד רשות האוכלוסין וההגירה יבדוק מספר דברים:

  • מה הוא הרקע של בן הזוג הזר.
  • ראיות לכנות הקשר וכן הוכחת מרכז חיים משותף בישראל.
  • האם קיים עבר פלילי והאם בן הזוג מגיע ממדינת סיכון.

במידה וכל המסמכים שנדרשים הוגשו נכון אז תונפק עבור בן הזוג אשרת שהייה ב/1 למשך חצי שנה. במקרים בהם המסמכים לא הוגשו כראוי, אז תימסר שימה מפורטת של המסמכים החסרים שעל הזוג להשלים עד למועד שיקבע להמשך טיפול הבקשה. במידה והמסמכים החסרים לא יושלמו עד למועד החדש שנקבע – הבקשה תידחה. אם בני הזוג זקוקים לזמן נוסף על מנת להשיג מסמכים יהיה עליהם להגיש בקשה על כתב ללשכה.

לאחר קליטת הבקשה – הסדרת מעמד לבן-זוג

בסמכות רשות האוכלוסין וההגירה לדחות או לאשר את הבקשה על סמך הבדיקות שהם יבצעו. בנוסף לכל הבדיקות שצוינו הם עשויים לערוך ראיונות לבני זוג בנפרד ולחוד, בדיקת כנות קשר, היעדר מניעה ביטחונית ועוד. במידה ויעלה ספק לגבי כנות הקשר אז לשכת האוכלוסין וההגירה יאריכו את תוקף רישיון האשרה הזמנית לתקופה של חצי שנה נוספת בה הם יבדקו ויבחנו שוב את כנות הקשר. במקרים בהם הבקשה תידחה, בני הזוג יצטרכו לגשת ללשכה ושם יימסר מכתב אשר מנמק את כל הטיעונים והסיבות לשלילת הבקשה וכן בקשה מבן הזוג הזר לצאת מישראל תוך 30 ימים ובמקרים שבן הזוג שוהה לא חוקי אז 14 יום. אם כן אושרה הבקשה יונפק לבן הזוג הזר אשרת ישיבה א   /5 למשך שנה ואז יתחיל תהליך התאזרחות המדורג.

צריכים להוציא בבקשה עבור הסדרת מעמד לבן-זוג / לבן-זוג זר מתוקף חיים משותפים? פנו לעורך דין!

בני זוג ורוצים להפוך את ישראל למרכז חייכם? מפחדים להסתבך בכל הבירוקרטיה המורכבת? או שבכלל כבר הגשתם בקשה והיא נדחתה? ניתן להבין מכל האמור כי מדובר בתהליך מאוד מורכב, מסורבל וההתנהלות מול משרד הפנים ורשות האוכלוסין לא פשוטה בכלל, במיוחד אם אתם לא שוהים בישראל או רק אחד מהם נמצא בארץ – לכן הדבר הנכון ביותר לעשות הוא להתייעץ עם עורך דין בעל ניסיון בכל הנוגע להסדרת מעמד לבן זוג זר.

משרדנו יוכל ללוות אתכם מהתחלה ועד לסיום התהליך, אנו נדאג להגיש את הבקשה באופן המדויק והנכון ביותר, נבדוק את כל המסמכים ונכין אתכם לחקירות השונות על מנת שלא יהיו הפתעות. אל תנסו להתמודד לבד – הבטיחו את העתיד המשותף שלכם בישראל.

לפרטים מוזמנים להשאיר את הפרטים שלכם ונחזור אליכם בהקדם.

 

לשיתוף המאמר: