במידה והזמנתם בן זוג או חבר זר לישראל וגילתם שכניסתו סורבה הגעתם למקום הנכון. המומחים שלנו יסבירו לכם במאמר זה על מסורבי כניסה בנתב"ג, על הסיבות ומה ניתן לעשות במצב זה כדי לקבל אישור כניסה לישראל?
כידוע מדינת ישראל מקפידה מאוד על שמירה קפדנית בכל גבולות הכניסה והיציאה ממנה. ההקפדה הרבה נובעת כמובן מסיבות ביטחוניות לאור המון אירועי טרור רבים לאורך ההיסטוריה. הסיבה השנייה נובעת בעיקר בגלל חוק הכניסה אשר מעניק סמכות לפקידי משרד הפנים ועובדי רשות ההגיעה לאשר או לסרב כניסה של זרים למדינת ישראל בהתאם לחוקים ותקנות של מדינת ישראל ומשרד פנים.
כניסה לישראל עבור אזרחים זרים
בעיקרון כמעט כל אזרחי מדינות זרות יהיו רשאים להגיע לאחת ממעברי הגבול בישראל ולקבל וויזה לישראל. אשרת כניסה לישראל לתיירים מכונה גם אשרה ב/2 והיא ניתנת לרוב לתקופה של עד שלושה חודשים. את הוויזה הזו האזרחים הזרים יוכלו לקבל בנציגויות ישראל בחו"ל אך חשוב להיות מודעים לעניין כי לא משנה מה הוא מוצאו של התייר המבקר בארץ – פקידי משרד הפנים שעומדים במעבר הגבול הם הסמכות שקובעת אם לאשר או לסרב כניסתם לישראל.
מה הסיבות למסורבי כניסה בנתב"ג?
כאמור, פקידי משרד הפנים שנמצאים גם במעברי הגבול על פי החוק יהיו רשאים לסרב כניסה של אזרחים זרחים לישראל בהתאם לשיקול דעתם וכמובן כל עוד ההחלטה נובעת מטיעון הגיוני וסביר. לדוגמה, במקרים בהם אזרח זר מעוניין להיכנס לישראל שלא למטרה אשר תואמת את האשרה שהוא קיבל אז פקידי משרד הפנים עלולים לסרב להכניסו לישראל.
בנוסף, פקידים ממשרד הפנים שואלים כל מי שנכנס לישראל שאלות כלליות ובמידה ומתעורר חשד לגבי סיבת הביקור של המבקש להיכנס לארץ אז יעשה תחקור מעמיק יותר. במצבים בהם מתברר איכשהוא שהאזרח הזר מגיע במטרה לעבוד שלא כחוק בישראל או קיים חשד לכך שהוא מתכוון להשתקע בישראל לא כחוק וכמובן אם יש חשש ביטחוני או פלילי אז בכל המקרים הללו ייתכן והאזרח הזר יקבל סירוב כניסה בנתב"ג.
סירוב כניסה בנתב"ג עבור תיירים עם בן או בת זוג עם אזרחות ישראלית
בתקופה האחרונה שומעים יותר על תופעה בה מסרבים להכניס לישראל תיירים אשר מגיעים לארץ במטרה לבקר בן/בת זוג בישראל ולרוב זה נובע מתוך חשש שמדובר בניסיון השתקעות בישראל לא כחוק. אזרחים זרים אשר רוצים לעבור לישראל על מנת לגור יחד עם בן זוגם בעל האזרחות – נדרשים לעבור תהליך מסוים במשרד הפנים על מנת להסדיר את מעמדם כחוק. עבור אותם אנשים שלא יודעים מה החוקים בישראל אז הם עלולים לעבור חוויה לא נעימה של סירוב כניסה לארץ בשדה תעופה.
מה יכול לעורר חשד אצל פקידי משרד הפנים בנושא מסורבי כניסה לנתב"ג?
ישנם מספר פרמטרים בהם פקידי ההגירה של משרד הפנים יכולים לבחון החלטות של סירוב כניסה לנתב"ג. ראשית, יש מדינות שלמרות שהאזרחים שלהם יחזיקו באשרות הנכונות – בפועל יהיו הרבה סירובי כניסה. אזרחים ממדינות אלו נוטים לרוב לעבור על חוקי ההגירה בישראל מספר רב של פעמים שלכן רשות הגירה בארץ מתחקרת אותם יותר במעברי הגבול – לדוגמה, אזרחי מזרח אירופה יקבלו הרבה יותר סירובי כניסה לעומת אזרחים ממערב אירופה, ארצות הברית, אוסטרליה, קנדה ועוד.
- שהייה ארוכה בישראל בעבר תעלה סימני שאלה – אזרח ממדינה זרה אשר נכנס ויוצא באופן תכוף לישראל על ידי ויזת תייר עם זמני שהייה ארוכים – יעלה הרבה סימני שאלה בפני פקידי משרד הפנים בביקורת גבולות. רוב הסיכויים שיחשדו שהוא מגיע לארץ למטרות עבודה ולא ביקור תיירותי. יש לציין כי ויזת התיירים שישראל מנפיקה אינה מכסה עבודה בישראל ולכן מדובר בעבירה על חוק ההגירה. אם עובד זר רוצה לקבל אישור עבודה בישראל הוא יצטרך לבקש אשרת שהייה מסוג ב/1 – מבקרים זרים אשר מצהירים שהם באים למטרות תיירות אך בפועל הם לא יכולים להסביר מה התוכניות שלהם בישראל, באיזה מלון הוא הולך לשהות, מה המסלול שלו וכו'. חוסר ראיות יהוו סימני אזהרה עבור פקידי העבירה וככל הנראה יובילו לסירוב כניסה לארץ.
סימנים מחשידים נוספים אשר מגבירים סיכון לסירוב כניסה לישראל
- אדם שטס לישראל ומחזיק בכרטיס טיסה עם כיוון אחד.
- אזרחים זרים שנמצאים פעילים בארגונים נגד מדינת ישראל.
- אזרחים זרים עם חברות ברשות הפלסטינית.
- אזרחים זרחים שנוטים לבקר הרבה במדינות עוינות של ישראל.
אלה חלק מנורות האזהרה של פקידי ההגירה בישראל. חשוב להדגיש כי אם אזרח זר נתפס משקר לגבי סיבת הגעתו ואף מסתיר פרטים בזמן התחקור ימצא את עצמו מסורב כניסה לישראל עם צו הרחקה לשנים ארוכות. לכן, עדיף להגיע ולהיות כנים מהרגע הראשון כדי להימנע מסיטואציות לא נעימות כלל.
מה אפשר לעשות למניעת גירוש מסורבי כניסה בנתב"ג?
רוב מסורבי כניסה לנתב"ג מגיעים לכאן בשביל לבקר אזרח ישראלי או תושב ישראלי אשר ממתינים לו בארץ. בדרך כלל כאשר רואים שהמטוס נחת אך החבר ממדינה אחרת מתעכב זמן רב – סביר להניח שיעלה חשש כי ארעה בעיה עם כניסתו לישראל. בשלב זה האזרח הישראלי יוכל לפנות למשרד הפנים ולהגיש בקשה לאישור של משרד הפנים שיוכל להיכנס לישראל, במקרים אחרים הוא יוכל לקבל אישור להכניס את חברו הזר לישראל בתמורה לערבות בנקאית שתבטיח כי האזרח הזר יעזוב את הארץ במועד שנקבע. שימו לב כי פעמים רבות גם עבור אזרחים ישראלים מדובר בסיטואציה לא קלה שכן אנו נרצה לעזור לחברנו שמסורב כניסה וננסה לתקשר עם פקידי מס הכנסה – אך פעמים רבות הם מתעלמים ולא משיבים לשאלות דבר שעלול לעלות את רף התסכול. אנו ממליצים בחום לנהוג באיפוק וליצור קשר בהקדם עם עורך דין שמתמחה בכל הנוגע לסירוב כניסה לנתב"ג ושיוכל להדריך אתכם ואת חברכם מעבר לגבול כיצד לפעול מול הרשויות השונות.
האם ניתן לבקש אישור כניסה לישראל לאחר סירוב הכניסה?
לרוב אזרח זר שסורב כניסה לנתב"ג על ידי פקידי משרד הפנים לא יוכל לשוב לישראל למשך תקופה מוגבלת בזמן, לרוב ההגבלה יכולה להגיע עד 10 שנים. מסורבי כניסה שירצו להגיע לישראל יצטרכו להסדיר את אשרת הגעתם מול משרד הפנים לפני הגעתם לארץ. מפאת מורכבות העניין מומלץ להיעזר בייעוץ משפטי עם עורך דין מומחה בהגירה שיוכל לתת לכם את הדגשים החשובים וללוות אתכם בתהליך זה.
חבר קרוב או בן/בת הזוג שלכם מסורב כניסה? אתם צריכים עורך דין! יש מה לעשות וניתן להגיש בקשה דחופה לבית הדין לעוררים למניעת הרחקה מישראל. עורך דין הגירה לישראל יוכל להעריך את סיכויי ההצלחה שלכם ובמקרים מסוימים לשנות את ההחלטה של משרד הפנים.
משרדנו מתמחה בדיני הגירה לישראל, אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר וליהנות מייעוץ וייצוג משפטי מקצועי עם יחס אישי ופתרונות מתואמים אישית. למידע נוסף השאירו את הפרטים שלכם ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם.