בישראל תדירות תאונות הדרכים גבוהה למדי. בד בבד, לא פעם יש אופי מבלבל מאוד לתאונות הללו וקשה מאוד לקבוע מי האדם בהם. אלה הובילו לחקיקת חוק בשנת 1975, אשר נקרא: "חוק הפיצויים לנפגעי תאונת תאונות דרכים 1975" המטרה של החוק המדובר היא לספק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים עבור נזקי גוף, גם אם התאונה התרחשה באשמתם. אז את מי תובעים, מתי אפשר לתבוע וכיצד תובעים בצורה הטובה ביותר, את כל הפרטים תקבלו במאמר הבא.
את מי תובעים במקרה של תאונת דרכים?
אם הייתם מעורבים בתאונת דרכים ולא משנה אם אתם הייתם הולכי רגל, נהגתם ברכב או הייתם נוסעים ברכב הפוגע או ברכב אחר, אתם יכולים לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע. יחד עם זאת, במצבים שאין אפשרות לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע, כך לדוגמא במקרה של תאונת פגע וברח, בתאונה שבה מעורב נהג ללא ביטוח, נהג שאין לו רישיון נהיגה בתוקף, אם הפגיעה הייתה על ידי רכב גנוב או אם השתמשתם ברכב בניגוד לתנאי פוליסת הביטוח של הרכב הפוגע או אם נפגעתם על ידי רכב שחברת הביטוח שלו נכנסה להליכי פירוק, אתם יכולים לתבוע את קרן הפיצויים הציבורית ששמה: "קרנית", שהיא חברה המציעה במקרים שבהם אין את מי לתבוע בתאונות דרכים, פיצויים עבור נזק גופני שנגרם כתוצאה מהתאונה, אובדן הכנסה ועוד.
תאונות דרכים אשר התרחשה במסגרת העבודה
אם עברתם תאונת דרכים במסגרת העבודה שלכם, הרי שאתם יכולים לתבוע את חברת הביטוח שלכם או של המעסיק שלכם ובד בבד אתם יכולים לתבוע גם את הביטוח הלאומי שכן מדובר על תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה. גם אם התאונה התרחשה בדרך לעבודה או בדרך מהעבודה לביתכם, ייתכן מאוד שתוכלו לתבוע את הביטוח הלאומי בגין תאונת עבודה.
מקרים שונים של תאונות דרכים
המורכבות של מקרים שונים של תאונות דרכים מחייבת את הנפעים לפעול בדרכים שונות לצורך קבלת הפיצויים המגיעים להם, אשר לעיתים הם נחוצים וחשובים לצורך שיקום נפשי או פיזי, לצורך חזרה לשגרה מהר ככל הניתן, לצורך פרנסה שאין בגין הפגיעה ועוד. לכן, בכל מקרה של תאונת דרכים, חשוב מאוד לפנות באופן מידי לעורך דין תעבורה מקצועי ומנוסה, אשר ינחה כיצד עליכם לפעול מרגע התאונה וכן את מי אתם יכולים לתבוע ואף יגיש עבורכם את התביעה המדוברת. המטרה של עורך דין מעין זה תהיה כמובן להשיג עבורכם את הפיצוי הכספי המקסימלי בגין מצבכם.
חשוב מאוד לדעת כי בכדי לקבל את הפיצויים יש צורך להגיש מסמכים שונים לרבות מסמכים רפואיים, צילומים של הפגיעה של הרכב לאחר התאונה, תיעוד בווידאו במידה ויש, הקלטה של שיחות טלפון, עדויות של עדים, עדות כתובה של מומחה רפואי ובחינה מקצועית של תנאי הפוליסה ועוד. על כן, אין ספק שחשוב מאוד לפעול בצורה נכונה ומדויקת לאחר התאונה וזאת בכדי שתהיה לכם אפשרות לקבל את הפיצויים המגיעים לכם ובכדי שהתביעה שלכם לא תידחה על הסף.
אם אתם תוהים מדוע חשוב להגיש את התביעה על ידי עורך דין המומחה בתחום, הרי שבישראל מוגשות לא מעט תביעות מהסוג המדובר, כאשר חברות הביטוח מערימות קשיים רבים על מגישי התביעה ועל כן, אין ספק שהליווי והסיוע של עורך דין המומחה בתחום זה, תגביר את הסיכויים שהתביעה תתקבל ותקבלו את הפיצוי שמגיע לכם.