המדריך המלא על השוואת ביטוחי רכב

המכונית שלנו היא חלק אינטגרלי מהחיים שלנו עד כדי כך שאנחנו בכלל לא מתייחסים אליה באופן יוצא דופן. אבל האמת היא כי כלי הרכב שלנו נותן לנו חופש במובנים רבים. אנחנו יכולים להגיע ממקום אחד לאחר בקלות, אנחנו יכולים להגיע למקום העבודה שלנו בזמן ולהקפיץ את הילדים למסגרות. הכל אנחנו עושים בעזרת הכלי הזה. אלא שכמו שכולנו יודעים, הרכב יכול להיות גם כלי מסוכן. הקטל בכבישים לא זר לחברה הישראלית ולא במקרה מדינת ישראל משקיעה מאמצים רבים בניסיון למגר את התופעה. היום נדבר על ביטוחי רכב. נסביר איזה ביטוח אתם חייבים שיהיה לכם בגלל החוק ולמה לא כדאי לוותר על מוצרים משלימים. נדבר על אירועים של עבירות תנועה. מתי נבחר לפנות לייעוץ משפטי והאם זה יכול לעזור לנו במידה ופגעו ברכב שלנו. אם זה נשמע לכם מעניין, אתם מוזמנים לצלול איתנו פנימה.

מה נכנס תחת ביטוח חובה

המחוקק קבע כללים ברורים עבור אלו המעוניינים להחזיק כלי רכב בבעלותם. זאת כדי למנוע מקרים בהם אין לבעלי הרכבים את היכולת לשלם עבור הנזקים שלהם. אנחנו מדברים על ביטוח חובה וביטוח צד ג. ביטוח חובה, כשמו כן הוא. תפקידו זה לכסות פגיעות בגוף אשר עלולות להיגרם בגלל הרכב. במקרה כזה, אם חלילה תתרחש תאונה ואתם תהיו האחראים. לא משנה אילו עבירות תעבורה ביצעתם, מי שתקבל את האחריות על המימון של הטיפול הרפואי, היא חברת הביטוח שלכם. ביטוח צד ג' מתייחס לביטוח עבור רכוש של אדם אחר, אשר עלול להיפגע בשל פעולות כאלו ואחרות שלכם. כאמור, אנחנו מדברים על שני ביטוחים אשר אותם אתם חייבים לרכוש במסגרת החוק ובטח שחייבים לבצע השוואת ביטוח רכב כדי להוזיל משמעותית ולקבל פוליסה טובה המכסה את רוב המקרים. אל תשכחו כי אי רכישה של הביטוחים הללו היא ממש עבירת תנועה. עבירות תעבורה יכולות להיות מעבר באור אדום ועלולות להיות אי עמידה בקריטריונים אותם קבע המחוקק.

מתי נבחר לשלם עבור ביטוח מקיף

במסגרת פוליסת ביטוח אתם משלמים בכל חודש סכום מסוים, כאשר המטרה היא להבטיח כי במידת הצורך, יהיה מי שיעזור לכם לממן פגיעות ברכוש וכיוצא באלו. אפשר למצוא ביטוח מקיף במחירים משתנים ולא פעם חברות הביטוח עושות מאמצים משמעותיים כדי למשוך לקוחות חדשים. כלומר, אתם יכולים לערוך השוואה מסודרת ולראות איזו הצעה משתלמת יותר עבורכם. כמובן, חשוב לקרוא את האותיות הקטנות כדי להיות בטוחים כי הביטוח מכסה מקרים רבים ככל הניתן. כמובן, אם אתם רואים כי יש פער בין הכתוב בפוליסה ובין מה שקורה בשטח, כדאי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי.

מתי נפנה לקבלת ייעוץ משפטי

עבירות תעבורה הן נושא רחב מאוד בתוכו אנחנו נמצא שורה ארוכה של התנהגויות. מטבע הדברים, מעבר של הולך רגל באור אדום בכביש צדדי, לא דומה לנהיגה בשכרות ופגיעה באדם אחר. זכרו כי אישום בדבר עבירות תעבורה נידון בבית משפט לענייני תעבורה והייעוץ המשפטי החינמי של משרד המשפטים לא ינתן במקרים אלו.
לכן, אם הואשמתם בגרימת נזק לאדם אחר, אם ביצעתם עבירה כזו או אחרת, תמיד נכון לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטי. הייעוץ יעזור לכם לשקול את הצעדים שלכם. באמצעות הייעוץ תקבלו תמונה רחבה על הנעשה בשטח ויהיה קל יותר לנהל את מהלך הדברים כך שתמצו את הזכויות שלכם עד תום.
כך או אחרת, הרי שהכביש יכול להיות מקום מסוכן. תאונות מתרחשות מפעם לפעם ולא תמיד אנחנו יכולים להכין את עצמנו לכל תרחיש. לכן, תמיד טוב להיעזר באנשי מקצוע ולא להתמודד עם כל האתגרים לבד.

לשיתוף המאמר: