מה ההבדל בין עיזבון לירושה?

כאשר אדם קרוב עוזב את העולם, הקרובים נדרשים להתמודד עם לא מעט אתגרים בירוקרטיים. בין היתר, אנחנו נכנסים לתוך דיון הנוגע לחלוקה של הירושה והעזבון של המנוח. אנחנו רוצים רגע להגיד, כבר בשלב הראשון כי אין בהכרח הבדל בין ירושה ובין עזבון. כלומר, הירושה היא חלוקה של העיזבון. המונח השני מתייחס לכל הנכסים אותם השאיר המנוח לאחר פטירתו. אלו יכולים להיות כספים, נכסים, רכבים וכן הלאה. בעוד ירושה זה מונח המתייחס לאופן בו אותם מיטלטלים עוברים הלאה, ליורשים של המנוח. במאמר הבא אנחנו רוצים לעשות קצת סדר ולהסביר איך נראה תהליך החלוקה של מיטלטלי האדם שנפטר.

כיצד מתבצעת חלוקת עיזבון?

 חלוקת עיזבון כאשר יש צוואה מסודרת

אחרי שהסברנו מה שייך לעיזבון, אנחנו יכולים לנסות ולהבין איך נראה תהליך החלוקה של אותם נכסים יקרי ערך. מימוש עזבון של אדם שנפטר נראה בכל פעם קצת אחרת. במידה ויש צוואה תקיפה, העומדת בדרישות החוק, היורשים יכולים להגיש בקשה לקיום צוואה לאפוטרופוס הכללי בתוספת תעודת פטירה. האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים יבחן את הדברים, יוודא כי אכן המסמכים תומכים בטענת המשפחה כי אותו אדם כתב בדעה צלולה מה ירצה שיעשה ברכושו לאחר מותו ואז, למעשה משחררים את הרכוש, כדי שהמשפחה תוכל לחלק אותו בהתאם לדרישה של המנוח. כמובן, אפשר וכדאי להיעזר בעורך דין לצורך העניין. אנחנו נזכיר כי התהליך כולל פרסום של הצוואה בעיתונות לפרק זמן מסוים, כדי לאפשר לכל מי שיש להם אולי ביקורת, להגיש את הטענה שלהם לבית המשפט במידת הצורך. כמובן, אם למנוח יש חובות, הרי שהנושים יקבלו ראשונים סכום כסף מהעיזבון וממה שישאר, היורשים יוכלו לקבל את חלקם.

חלוקת עיזבון במידה ואין צוואה מסודרת

במידה ואין צוואה מסודרת התהליך הופך קצת יותר מורכב. במדינת ישראל החוק קובע כי היורשים של המנוח במעגל הראשון, אלו הילדים ובן או בת הזוג. את המיטלטלים. כלומר, הרכב, הדירה וכן הלאה, מקבלים בני הזוג בשלב הראשון. בעוד שאר העזבון מתחלק בין היורשים באופן שווה. במידה ואין יורשים במעגל ראשון או אם יש איזה עניין משפטי הנוגע לקרובי משפחה וכן הלאה, אשר מעוניינים כולם לשלוח יד בירושה של המנוח, אז האפוטרופוס הכללי ימנה מנהל עיזבון מטעמו. אפשר כמובן להגיש מסמכים עבור בקשה למינוי מנהל עזבון המוסכם על כולם. בדרך כלל אנחנו מדברים על עורך דין המבין בתחום, מי שיכול לעזור לבני המשפחה לעבור את המשוכה הזו בצורה הטובה ביותר.

רק לאחר ליבון העניין, אחרי שבית המשפט יגדיר מי היורשים החוקיים של המוריש, ניתן יהיה לחלק את הירושה באופן שווה בין כולם. גם במקרה הזה, במידה ויש לאותו אדם חובות, הרי שקודם לכן, ישולמו חובותיו ורק לאחר מכן תחולק הירושה בין כל הצדדים בהתאם לאמור בחוק.

בקשה למינוי מנהל עיזבון

אין שום סיבה לעבור את התהליך לבד – התפקיד של נוטריון או עורך דין במקרה הזה, הוא להפוך את החיים שלכם יותר קלים. כאמור, פרידה מאדם קרוב זה לא תהליך פשוט ואתם ממש לא צריכים להתמודד עם בירוקרטיה בנושא אותו אתם לא בהכרח מבינים. בשביל זה ישנם אנשי מקצוע מעולים, עתירי ניסיון, אשר ישמחו ללוות אתכם לאורך הדרך. אם אתם רוצים לשמוע עוד, אם אתם מחפשים מענה מיידיי, אנחנו כאן למענכם.

המאמר נכתב בשיתוף translators-agency.com ואת האמת שיכל גם להיות מתורגם לעוד 10 שפות שונות אם היה צריך.

לשיתוף המאמר:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *