איחוד משפחות בישראל

איחוד משפחות היא למעשה תהליך הגירה שנעשית על ידי בני משפחה במטרה להתאחד עם בני משפחה אחרים שכבר נמצאים בישראל. מה הוא איחוד משפחות בישראל? איך הוא עובד ומה אתם צריכים לדעת על התהליך הזה? המומחים שלנו עונים לכם על כל השאלות החשובות.

איחוד משפחות בישראל הוא מונח רחב אשר מתייחס למגוון מצבים כמו בן/בת זוג ישראליים שרוצים להסדיר את מעמד של בן זוגו בעל אזרחות זרה, או אזרח ישראלי שקרובי משפחות מחזיקים רק באזרחות זרה והמקרים הנפוצים ביותר בישראל – אזרח ערבי שרוצה להתאחד עם בת זוגתו ומשפחות שנחשבת לבעלת אזרחות זרה.

מורכבות הזמנת בן זוג זר למדינת ישראל והסדרת מעמדו יכול להיות תהליך מאוד מורכב, הדבר יהיה תלוי במספר של תנאים ונסיבות. לרוב הבעיה מתחילה בתיאום צפיות של הזוג אשר סבורים ומאמינים כי אם הקשר הזוגי בניהם "אמיתי" אז משרד הפנים יהיה חייב לאמת זאת ולסייע לבני זוג על מנת להקל עליהם בתהליך שכולל קבלת אשרת שהייה זמנית ולאחר מכן במקרים מסוימים גם אזרחות קבועה. מדובר בטעות מאוד נפוצה ולצערנו נאלץ לנפץ את הבועה הזו ולומר שמשרד הפנים ממש לא שש לחלק לתושבים זרים אשרות שהייה ואישורי איחוד משפחות, על מנת להוכיח שהקשר אמיתי אז כנות הקשר היא תהיה בין היתר המבחן שהזוג יעמוד בפניו.

אז מה קורה במצבים בהם בן משפחה נמצא במדינה מסוימת ואותה מדינה לא מאפשרת לשאר בני המשפחה להיכנס? ראשית, דעו שיש לבעיה זו מספר פתרונות ובסיום ההליך אתם תוכלו להתאחד עם בני הזוג והמשפחה שלכם. ההליך עשוי להיות לא פשוט ומורכב, אך אין שום סיבה בעולם שתוותרו על הזכות הבסיסית שלכם לחיות יחד. על מנת לייעל את התהליך ולהגדיל את סיכויי הצלחה שלו מומלץ להיעזר בעורך דין מומחה בתחום, עם ניסיון רב וידע מעמיק  בתחום שיוכל לסייע לכם לעשות איחוד משפחות בישראל בדרך המהירה והמקצועית ביותר.

הליך איחוד משפחות בישראל – איך זה עובד?

לפני שנדון בכל נושא איחוד המשפחות יש לדבר על המצב הביטחוני בארץ שהוביל למורכבות של הסיטואציה. לאורך השנים התרחשו אירועים ביטחוניים שהיו בעלי השלכות רבות ובניהם גם על הגבלה של איחוד משפחות (פלסטיניות). בעקבות הצעדים השונים שננקטו על ידי המדינה, הרבה משפחות הופרדו שחלקם נמצאים בגדה המערבית ללא אשרות כניסה לארץ ובצד השני בני המשפחה האחרים שהם למעשה ערבים אזרחי מדינת ישראל. איחוד משפחות מטרתו היא להתגבר על מכשול אשרות הכניסה ולאפשר לזוגות להתאחד ולחיות יחד. ישראל מאפשרת במקרים מסוימים כניסה לתושבי הגדה במטרה להתאחד עם בן/בת משפחה אך הם מחויבים לעמוד בתנאים מסוימים. על מנת לעבור את התהליך בהצלחה מומלץ לקבל סיוע מעורך דין בעל ניסיון שידריך אתכם לאורך כל התהליך.

מי זכאי לאיחוד משפחות בישראל?

אם לצורך העניין קרוב משפחה רחוק/קרוב שלכם נמצא בגדה ואתם מביעים געגועים רבים אליו, לצערנו זה לא יספיק לצורך אישור של משרד הפנים לאיחוד משפחות בישראל. כאמור, על המועמדים לעמוד בתנאים מסוימים – לדוגמה, אחד התנאים החשובים והמרכזיים הוא שהאיחוד לא יהווה בשום צורה סכנה ביטחונית לישראל ועל המועמדים יהיה להוכיח זאת בפני הרשויות ושר הפנים (הגורמים שלוקחים את החלטה הסופית). כמו כן, בני/בנות הזוג של ערביי ישראל יהיו זכאים להיכנס לשטח ישראל לטובת איחוד המשפחה. כמו כן, גם קטינים עד גיל 14 יוכלו להיכנס על מנת למנוע הפרדה.

כמה זמן לוקח תהליך איחוד משפחות

תהליך של איחוד משפחות יכול להיות להימשך כמה חודשים ספורים ויש מקרים בהם התהליך יכול לקחת כמה מספר שנים. גורם משמעותי שיכול להשפיע על מהירות אישור הבקשה יהיה על ידי ליווי מקצועי והקפדה שהבקשה שתוגש תעמוד בכל התנאים הנדרשים.

אילו מסמכים צריך להגיש להליך של איחוד משפחות?

על מנת להתחיל את תהליך איחוד משפחות, על המועמדים להגיש מסמכים שונים כמו תעודת יושר, תעודת לידה, כנות הקשר, מסמכים שמאמתים את מרכז החיים ועוד. יש לציין כי סוג המסמכים יכולים להשתנות בהתאם למועמדים ולנסיבות.

האם ניתן לערער על סירוב בהליך איחוד משפחות?

התשובה היא כן, אפשר להגיש ערעור על ההחלטה במשרד הפנים. יש להגיש ערר פנימי לבית הדין לעררים או משרד הפנים, כמו כן – גם כאן בגלל החשיבות הרבה שיש להליך, חשוב מאוד לדאוג לייצוג הולם של עורך דין.

מה קורה כאשר בני זוג אזרח ישראלי ואזרח זר נפרדים?

במצב זה יהיו מספר תנאים שיש לעמוד בהם על מנת שהאזרח הזר יוכל להמשיך לשהות בישראל, על אף שמשרד הפנים נוטה לסרב להעניק אשרה לאזרח זר – כדאי לדעת שיש נוהל מוסדר בו יהיה ניתן לעמוד על זכויות של אותו אזרח זר גם במצבים בהם אין לבני הזוג הפרודים ילדים משותפים. כדאי ליצור קשר עם עורך דין שיוכל לבחון מקרה זה ולהתאים עבורו פתרון בהתאם.

מה עושים במקרה של סירוב?

דחייה של בקשה לאישור איחוד משפחות בישראל תחייב אתכם לנקוט במספר פעולות במהירות. השתהות ועיכובים בזמן יכולה להיות טעות חמורה מאוד בעניין מהסיבה שסדרי הדין המיוחדים שחלים במסגרת הליך של הסדרת מעמד הם קשים מאוד וחריגה מהם עלולה לגרום לכך שחוסמים את דרככם לערכאות. כאמור, ישראל מאפשרת איחוד משפחות בתנאים מאוד מסוימים, לכן חשוב מאוד להגיש את הבקשה כשהיא רשומה ומנוסחת מדויק ומפורט כמה שניתן וכמו כן, מגובה בכל המסמכים הנדרשים ומוגשת לערכאות הנכונות.

איחוד משפחות בישראל – סיוע של עורך דין

במידה וקיבלתם סירוב לבקשה ובעקבותיה דרישה לצאת מהארץ בפרק זמן מוגדר חשוב להתייעץ קודם כל עם עורך דין אשר מתמחה בדיני הגירה. עו"ד מקצועי יוכל ללמוד את נסיבות את המקרה וכן הסיבות שהובילו לסירוב של משרד הפנים ובהתאם לכך יבנה עבורכם אסטרטגיה נכונה כדי לערער על ההחלטה שלהם. כמו כן, כדאי לדעת כי במקרים רבים תהיה מוטלת חובה להגיש ערר פנימי לפני פנייה לבית המשפט. במצבים הללו עורך דין ידע תוך כמה זמן יש להגיש את הערר וכן יסייע לכם לבנות טיעונים מנצחים שיובילו ישירות לאישור של איחוד משפחתכם.

אם עורך הדין שלכם יפעל נכון יהיה ניתן למנוע צו הרחקה מישראל ולזכות בצו ביניים אשר מונע מהמדינה לנקוט בהליכי הרחקה כלפי בן הזוג הזר. תוקפו של צו ביניים יהיה עד להגשת הערעור לבית המשפט. בנוסף, יש מקרים בהם צו הביניים יהיה כפוף להפקדה של ערבות כספית. כפי שניתן להבין מהאמור, הכול תלוי בנסיבות של המקרה וכן באיכות של הייעוץ והייצוג המשפטי.

משרדנו מתמחה בכל הנוגע לאיחוד משמעות והסדרת מעמד של בן הזוג, נשמח לעמוד לשירותכם ולהעניק לכם ייעוץ וייצוג משפטי מקצועי, עם יחס אדיב ותוצאות מנצחות. לאורך כל התהליך עורכי הדין שלנו ידאגו לעמוד לצידכם ולהגן על הזכויות והאינטרסים שלכם.

לפרטים נוספים השאירו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם.

 

לשיתוף המאמר:

נגישות